Värmesystem

Med en uppvärmd pool väljer Du poolsäsongens längd. 


Vårt sortiment av värmesystem kommer från väletablerade tillverkare med gedigen kunskap om poolers behov och förutsättningar, oavsett poolstorlek så finns rätt värmare att tillgå
Värmesystemen är tillverkade i rostfritt syrafast stål, titan eller plast för optimal livslängd. 
 

Image result for Bowman Swimming Pool Heat Exchangers HD

Värmeväxlare


En värmeväxlare används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat utan att de blandas.
Alla modeller kan installeras och anslutas till el-, ved-, pellets- eller oljepanna, värmepump eller solfångaranläggning.

I vårt sortiment har vi värmeväxlare från Bowman och Pahlén, båda tillverkare har modeller i materialen Syrafast Rostfritt, Titan eller Plast. För pooler med saltklorinator skall man välja värmeväxlare tillverkad av Titan i de delar som kommer i kontakt med poolvattnet. Värmeväxlana från Bowman har 10 års garanti på ingående komponenter av Titan som är i kontakt med poolvattnet - ett bevis på att man verkligen tillverkar kvalitet!
 
 
 


Elvärmare


Elvärmare ansluts enkelt till befintligt elnät och ger full effekt dygnet runt.
Vattnet från poolens strömmar genom elvärmaren och värms upp av elvärmarens elpatron.
Elvärmarna är små och kompakta och kan installeras till alla typer av pooler eller spa. 
Pahlén elvärmare finns i storlekar från1,5kW till 72 kW.
 
 
 
 
  

Poolvärmepump


Energibesparande poolvärmepumpar förlänger badsäsongen och kan installeras till alla pooler, vid poolbygget eller till redan befintlig pool.
Med poolvärmepumpen kan du förlänga din badsäsong betydligt till en rimlig kostnad och hålla en behaglig värme i poolen även de dagar då inte solen är framme.
En poolvärmepump mycket enkel att installera och underhålla om man jämför med andra uppvärmingsalternativ som tex solfångare.